ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ - ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΟΡΤΑΣ | ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ VIDEX

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΡΤΑΣ;

Ένα σύστημα θυροτηλεόρασης διαμερισμάτων με απελευθέρωση πόρτας είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα θυρών σε ένα κτίριο. Όταν ένα μέλος του κτιρίου, ένας κάτοικος ή ένας επισκέπτης λαμβάνει πρόσβαση σε ακίνητα μέσω της θυροτηλεόρασης διαμερισμάτων, το σύστημα ενεργοποιεί τον μηχανισμό απελευθέρωσης της πόρτας (π.χ. το κλείδωμα της πόρτας) για να ξεκλειδώσει την πόρτα.

Η ενδοσυνεννόηση με απελευθέρωση πόρτας δίνει επίσης τη δυνατότητα στους κατοίκους να παρέχουν πρόσβαση σε ακίνητα στους επισκέπτες από απόσταση. Δεδομένου ότι το σύστημα θυροτηλεόρασης συνδέεται με τον μηχανισμό απελευθέρωσης πόρτας, οι κάτοικοι πρέπει απλώς να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ή την εφαρμογή για κινητά για να παραχωρήσουν πρόσβαση. Αυτό ενεργοποιεί την απελευθέρωση της κλειδαριάς της πόρτας, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στο κτίριο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΡΤΑΣ;

Πρώτον, ένας επισκέπτης ενός διαμερίσματος χρησιμοποιεί τον κεντρικό πίνακα της θυροτηλεόρασης για να αναζητήσει έναν ενοικιαστή κτιρίου. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης πατά το αντίστοιχο κουμπί για να καλέσει τον κάτοικο.

Ο ενοικιαστής ειδοποιείται για τον επισκέπτη του είτε σε μια συσκευή στο διαμέρισμά του είτε στο κινητό του. Στη συνέχεια ο επισκέπτης και ο κάτοικος επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τέλος, ο κάτοικος παρέχει στον επισκέπτη πρόσβαση στην ιδιοκτησία πατώντας ένα κουμπί «ανοιχτή πόρτα» για να ξεκλειδώσει τη συσκευή απελευθέρωσης πόρτας.

ΤΥΠΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Μια πολυκατοικία με σύστημα θυροτηλεόρασης διαθέτει μηχανισμούς κλειδώματος και απελευθέρωσης πόρτας που διευκολύνουν την πρόσβαση στο κτίριο και στα δωμάτια εντός. Μόλις το προσωπικό του κτιρίου ή οι κάτοικοι εισάγουν τα διαπιστευτήριά τους, το σύστημα επαληθεύει τις πληροφορίες τους και σηματοδοτεί το μηχανισμό απελευθέρωσης πόρτας για να παραχωρήσει πρόσβαση.

Υπάρχουν δύο τύποι μηχανισμών κλειδώματος πορτών πολυκατοικίας:

α)Ηλεκτρονικές κλειδαριές
β)Μαγνητικές κλειδαριές

Η διαφορά μεταξύ των ηλεκτρονικών κλειδαριών και των μαγνητικών κλειδαριών έγκειται στο ότι οι πρώτες κλειδώνουν όταν αφαιρείται η τροφοδοσία (η δύναμη ξεκλειδώνει την πόρτα), και οι δεύτερες ξεκλειδώνουν όταν αφαιρείται η ισχύς (η δύναμη κλειδώνει την πόρτα).

Ο επιδιωκόμενος σκοπός και των δύο είναι να επιτρέψει την πρόσβαση στο κτίριο σε όσους το απαιτούν, ενώ περιορίζει την πρόσβαση σε εκείνους που δεν το χρειάζονται. Στο τέλος της ημέρας, η επιλογή του σωστού μηχανισμού απελευθέρωσης θυρών εξαρτάται από τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό σας και την υποδομή του κτηρίου.

Α) Ηλεκτρονικές κλειδαριές

Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα και εγκαθίστανται μέσα στο πλαίσιο της πόρτας στη θέση της πλάκας ασφαλείας. Μια κλειδωμένη ηλεκτρική κλειδαριά δεν λαμβάνει καμία ισχύ. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το μάνδαλο στο εσωτερικό παραμένει στη θέση του, διατηρώντας την πόρτα κλειδωμένη. Όταν το σύστημα θυροτηλεόρασης στέλνει ισχύ στην κλειδαριά, το μάνδαλο μπορεί να κινηθεί, αφήνοντας την πόρτα να ανοίξει.

Β) Μαγνητικές κλειδαριές

Οι μαγνητικές κλειδαριές (maglocks) τροφοδοτούνται επίσης από ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα μαγνητικό κλείδωμα πόρτας περιλαμβάνει έναν μαγνήτη και μια μεταλλική πλάκα. Αυτά τα κομμάτια εξοπλισμού ευθυγραμμίζονται με το πλαίσιο της πόρτας, συνήθως στην κορυφή. Όταν η ηλεκτρική ενέργεια διέρχεται από τον μαγνήτη, δημιουργεί ένα φορτίο που τον προσελκύει στη μεταλλική πλάκα. Αυτή η φόρτιση κρατά την πόρτα κλειστή έως ότου το σύστημα θυροτηλεόρασης αφαιρέσει την ισχύ, επιτρέποντας στην πόρτα να ανοίξει.